2019-10-10 20:00:00, Žilina

City: Žilina

Venue address:

Osemnásť rokov na scéne, deväť štúdiových albumov a desiaty na ceste. K tomu hudba do filmov, divadiel a živé akustické aj sláčikové nahrávky. Oceňovaná skupina Longital v septembri vydáva nový materiál pod názvom Mauna. 

 

Čo môžeme od neho po nedávnych pozoruhodných sólových odbočkách všetkých troch členov kapely očakávať? Novú synergiu, nahromadenú energiu a Longital 2.0 v top forme a dokonalej žánrovej neuchopiteľnosti. 

 

Mauna je havajské slovo pre horu alebo tiež názov kmeňa afrických motýľov, ktoré sa vyznačujú zaujímavými geometrickými vzormi na krídlach. Viac ako geometriu v hudobných motívoch sa však oplatí hľadať ešte tretí význam pochádzajúci z hunduistickej filozofie, ktorým je pre Longital ticho. Nie v doslovnom zmysle, ale skôr v rovine vnútorného pokoja. 

 

Novinka znie, akoby Shina, Dano Salontay a Marián Slávka s ľahkosťou spojili všetky žánrové obdobia, projekty a svety, ktorými si za posledné roky prešli. Nechýbajú zimomriavkové sláčikové momenty, orchestrálne aranžmány, zbor, klavírne plochy ale tiež experimentálne zvukové výlety, analógová elektronika a prvky vážnej hudby.

 

Longital sú známi veľmi energickým koncertným výrazom, ktorý sa často líši od štúdiových nahrávok a dodáva im živelnosť. Vzájomná komunikácia medzi hudobníkmi a improvizácia robia každý koncert jedinečným. Živé prevedenie albumu bude napínavé, prekvapujúce a radostné.

Vstupné v predpredaji: 8,00 / 5,00 € (plné / zľavnené)

Na mieste: 10,00 / 7,00 €

 

Venue link: Stanica - Mauna Tour

Date, time: Thu, 10/10/2019 - 20:00

Buy tickets: Predpredaj