2019-11-15 20:00:00, Brezno

Nový album Mauna predstavíme v Brezne špeciálnym koncertom v rámci filmového Ďumbierfestu.

Nový album Longital Mauna vychádza 20.9.2019 vo vydavateľstve Slnko Records. V Bombure Brezno ho skupina predstaví na koncerte 15.11. 2019. Mauna v indickej filozofii znamená ticho a v etymológii hmyzu zase druh afrických motýľov Geometridae s fascinujúcou kresbou na krídlach. Skupina známa majstrovskou prácou s dynamikou prinesie obrazotvorné piesne inšpirované mnohými podobami ticha, ktoré vie byť miestami aj hlučné. Nový album je pokračovaním spolupráce s legendárnym pražským producentom Ondřejom Ježkom (studio Jámor). Tvorivý tím tak nadväzuje na predchádzajúci album Divoko (2016), ktorý bol nominovaný na cenu RadioHead Awards v kategórii Album roka a českou kritikou zaradený mezi najzaujímavejšie slovenské albumy (Musicserver).

~~~

Longital je stálicou slovenskej a českej hudobnej scény scény, a zakladateľom prestížneho slovenského vydavateľstva Slnko Records. Za 18 rokov existencie má skupina na konte 12 albumov a koncerty v 12-tich krajinách Európy, v USA a Kanade.

Jiří Moravčík, hudobný kritik a spoludramaturg Colours of Ostrava napísal o Longital: "Slovenské trio s dokonale jasným zábleskem geniality. Tvůrci písňových obrazů nasátých rockem, folkem, osobitou poezií a nepravděpodobným druhem experimentátorství. Hudba, která do vás napumpuje pyrotechnickou energii a vzápětí hladivě uvede do stavu levitace. Shina hraje na baskytaru, zpívá, tančí. Dano připomíná šťastného džina vypuštěného z lahve a nad zvukem jeho kytary musíte přemýšlet, jestli se vám nezdá. Longital přicházejí v nejlepším: rozšířeni na power trio o fenomenálního bubeníka a pianistu Mariána Slávku…“

City: Brezno

Venue address:

Bombura
Nám. M. R. Štefánika 16          
977 01 Brezno
tel.: 0905 347 415
e-mail: klub@bombura.sk

Venue link: Bombura / MAUNA TOUR / Ďumbierfest

Date, time: Fri, 11/15/2019 - 20:00

Buy tickets: Tickets & Info